четвер, 10 травня 2007 07:08

Перукар Тимофій Бондар закручує волосся в роги

Автор: фото: phl
  Модель із зачіскою від майстра франківського салону ”Ренесанс” Тимофія Бондаря
Модель із зачіскою від майстра франківського салону ”Ренесанс” Тимофія Бондаря

В Івано-Франківському обласному муздрамтеатрі відбувся конкурс-фестиваль перукарського мистецтва "Золотий їжак-2007". Кожен із шести салонів міста представив тематичне шоу з шести моделей.

Майстер Тимофій Бондар, 26 років, представляв салон "Ренесанс" і шоу "Чорнобильські мотиви". Його зачіски нагадували роги гірського козла.

— Технологія нескладна, — пояснює Тимофій. — На голову кріпиться металічний каркас певної форми. На нього заздалегідь намотують пасма натурального волосся. Фіксують лаком або клеєм. Потім поверх цього намотують волосся моделі.

Каркасну заготовку з пасмами волосся для однієї моделі Бондар робив чотири години. Потім іще півтори встановлював її на голові. На лак, каркас і волосся для зачіски майстер витратив 400 грн.

20-річна Ліля Кірдяк та 21-річна Іванка Череп із "Дому краси" перемогли в конкурсі з композицією "Чорний ангел". Салон отримав відеокамеру та страховий поліс.

— Готуватися почали за тиждень, — розповідає Ліля, авторка п"яти моделей зачісок. — Спочатку взяли дівчат з агенції "Ювента". Я вибрала двох із прямим волоссям до пояса без чолки. На репетиціях заплітала й розплітала сотні косичок. Техніку плетіння освоїла на курсах в Одесі. Найбільше переживала за "Капелюшок" — ця зачіска зроблена із сотні плетених косичок. Циліндр капелюшка робила з хвоста, зав"язаного на маківці. Волосся сильно затягувала, потім фіксувала лаком. Пішло майже півфлакона. Коли на репетиції моделей попросили енергійно рухатися по сцені, то ледве не вмерла з переляку. Думала, все розвалиться, навіть лак не допоможе. Але цунамі не сталося, — сміється перукарка. — Тепер пропонуватиму цю зачіску випускницям і нареченим. Двісті гривень за таку красу — не такі вже й великі гроші. Нині в моді хмари начосу на голові. Спочатку на коклюшки від "хімії" накручуєш довге волосся, потім кожне пасмо начісуєш і лакуєш.

Усі учасники конкурсу-фестивалю отримали дипломи й символічних "Золотих їжаків".

Зараз ви читаєте новину «Перукар Тимофій Бондар закручує волосся в роги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі