четвер, 12 листопада 2009 18:19

Відкриють мережу соціальних аптек

Депутати Івано-Франківської міськради планують виділити з бюджету 250 тис. грн на відкриття п"яти соціальних аптек. Там будуть нижчі ціни на ліки для пенсіонерів та інвалідів. В Івано-Франківську живуть 55 тис. пенсіонерів і майже 10 тис. інвалідів.

— Сьогодні всі міські аптеки — комерційні підприємства, і влада не має змоги контролювати наявність у них ліків і ціни, — говорить міський голова Івано-Франківська 46-річний Віктор Анушкевичус. — Цьогорічна ситуація з епідемією грипу показала — такий контроль конче потрібний.

Головна і найбільша соціальна аптека працюватиме в центральній міській клінічній лікарні на вул. Мазепи. Решта — в аптечних кіосках у медзакладах міста. Ліки для соціальної мережі закуповуватимуть у вітчизняних виробників, продаватимуть за тими ж цінами.

— Це на 40 відсотків дешевше, ніж у комерційних, — додає Віктор Анушкевичус. — З-за кордону надходитимуть тільки недорогі препарати, які необхідні для лікарень.

У Львові на вул. Гната Хоткевича, 30а соціальну аптеку відкрили в останні дні жовтня. Працюватиме вона ще рік-півтора, доки не мине криза. Тут за цінами виробника продають ліки для сердечників і діабетиків. У Чернівцях є три соціальні аптеки — N8 на вул. Головній, 33, N12 на вул. 28 Червня, 45а і на вул. Василя Сімовича, 24–26. Для пенсіонерів, учасників війни, інвалідів і чорнобильців тут діє знижка 5%.

В Ужгороді працює одна соціальна аптека N130 на вул. Капушанській. У ній відпускають ліки зі знижками для пільговиків і готують препарати за рецептами.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють мережу соціальних аптек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі