середа, 30 грудня 2009 18:21

Обласна влада дбала про вас цього року?

Марія Сушник, 76 років, райцентр Козова на Тернопільщині

— Ніколи і ніяка влада про людей не дбала. Але мені нічого від них і не треба. Квартиру отримала ще за радянських часів. А здоров"я чиновники і так не дадуть. Цього року тепловики просили, щоб люди на автономне опалення перейшли. А котли такі дорогі! Я ходила в селищну раду, просила помогти чим-небудь. Може, у розстрочку би мені той котел купили. Там нічого не порадили. Сусідка допомогла знайти дешевшого майстра.

Петро Басараб, 64 роки, фермер із села Іванівці Жидачівського району Львівщини

— 2009 року ледве зводив кінці з кінцями. Обласна влада нічим не допомагала, кредитів на насіння не давали. У мене в банку "Селянському" лежали гроші на депозиті, банк збанкрутував, вклади пропали. Навесні не мав чим поле засіяти, бо під час повені все зерно вимокло. Довелося у знайомих гроші на посів позичати, свої запаси витягати. Хоч би хто з чиновників пальцем об палець ударив — ніхто. Щороку на гектар посіву ярої та озимої пшениці по 100 гривень дотації з бюджету виділяли. Компенсації за міндобрива та засоби захисту видавали. Цього року — баста.

Іван Козлан, 49 років, житель села Чорногузи Вижницького району Чернівецької області

— Коли в липні торік прийшла повінь, наше село зсунулося, хати попадали. Ми з жінкою і дітьми просто неба залишилися. Жити тоді не хотілося. Але влада постаралася. Звели мені й ще 20 сім"ям на нашій вулиці гарні хати з сучасним опаленням, водопостачанням. Усе люкс. Мені розказували родичі, як колись були стихії 1941 і 1969 років. Тоді ніхто про людей не згадував.

25-річна Наталія Крендяк, із міста Бурштин Галицького району Івано-Франківської області, менеджер із туризму. Безробітна.

— Два роки тому ми з чоловіком поклали гроші на депозит у "Надра банк". У січні  їх заморозили. Навесні захворіла подруга. Конче треба було грошей. Мати писала листи до обласної влади, пояснювала, що така серйозна справа, що гроші вирішують життя, просила вплинути, але ніхто, ні в області, ні в районі на нашу проблему не звернув уваги. Із роботою також проблеми, то все дурниці, що її можна знайти через центр зайнятості. Хіба на мізерну зарплату.

Зараз ви читаєте новину «Обласна влада дбала про вас цього року?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі