четвер, 20 серпня 2009 19:40

Михайлу Вишиванюку подарували триствольну рушницю

Усім колишнім губернаторам Івано-Франківщини подобається полювання. Найбільше — Михайлу Вишиванюку, 56 років. Він полює лише на дикого кабана.

Пригадує, як у Середньомайданському мисливстві Надвірнянського району на Івано-Франківщині вполював першу і найбільшу здобич — кабана завдовжки 180 см, вагою понад 2 ц, заввишки з метр.

— То було десь 30 років тому. Партійне начальство взяло мене на полювання. Вони приїхали з рушницями, але без патронів. Випили по чарчині, закусили салом із часником, — згадує Вишиванюк.

Вишиванюк роздав колегам патрони, залишив собі дві кулі: меншого калібру на лисицю, другу — на кабана.

— Сиджу на лисячій стежці. За 10 метрів із гущавини виходить кабан, зупинився і дивиться на мене. Шукаю патрон у кишені. Рушниця при перезарядці клацнула, звір на мене фукнув — і в сторону. Я вистрілив. Кабан падає, потім піднімається і робить величезний скачок у мій бік. Прижок був десь на метрів три, а до мене залишалося чотири. Куля перебила звіру дві передні ноги. Якби тільки одну, був би мені там капчик. Кабан на передні ноги не міг піднятися, пащу величезну відкрив і задніми ногами ледве сунеться. А патронів більше нема. Куля, що лишив на лисичку, звірові й шкіри не проб"є. Кричу: хлопці, бігом сюди! Вони потім довго з мене кепкували, мацали, чи сухі штани, — сміється.

2000-го Вишиванюк полював із колишнім президентом Леонідом Кучмою у Шепарівському мисливстві Коломийського району на Прикарпатті.

— Тоді Леонід Данилович нічого не застрелив, а в мене вискочив кабан. Ми тоді довго не ходили з рушницями, увечері попили гарячого чаю.

Колеги подарували Вишиванюку триствольну рушницю.

— Якщо в когось із губернаторів був ювілей, то всі голови облдержадміністрацій робили складчину і купували подарунок. На 50 років хлопці принесли мені трьохствольну рушницю німецької фірми "Заур". Потужну, з нею можна йти на слона, — каже.

Першу зброю Вишиванюк купив у Коломиї. Одностволка "ІЖ-27" коштувала 27 крб.

Зараз ви читаєте новину «Михайлу Вишиванюку подарували триствольну рушницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі