понеділок, 21 травня 2007 07:10

Львів"ян залишать із централізованим опаленням

Комунальні підприємства Львова на невизначений термін призупинили видачу дозволів на відключення від системи централізованого опалення.

Місяць тому Кабінет Міністрів оголосив мораторій на дозволи. Він діятиме, доки чиновники не вдосконалять системи теплопостачання населених пунктів.

Чимало львів"ян не задоволені якістю теплопостачання й збиралися влітку встановити системи індивідуального опалення.

— Ми живемо у двокімнатній квартирі хрущовки. Маємо опалення централізоване, — розповідає Сергій Павлів, 35 років. — Узимку платили за тепло близько 200 гривень. А нашим сусідам приходила квитанція всього на 80, бо вони встановили котел.

Павліви планували від"єднатися від централізованої системи. Сергій хотів узяти відпустку й почати збирати потрібні документи.

— Якщо навіть з осені почнуть знову видавати дозволи, до зими від"єднатися не встигнемо, — каже чоловік.

Мораторій Кабміну вигідний комунальникам, які не ризикують втратити свій ринок послуг. Городян вони запевняють, що індивідуальні системи опалення не вигідні.

— Це не дешева забавка, — говорить головний інженер "Львівтеплоенерго" Андрій Кінаш, 44 роки. — 2009-го ціни за газ мають сягти європейських. У Лондоні за тисячу кубометрів газу платять тисячу євро.

Кінаш запевняє, що незабаром комунальні підприємства перейдуть на альтернативні види палива, тому подорожчання газу не позначиться на гаманцях споживачів централізованого опалення.

Зараз ви читаєте новину «Львів"ян залишать із централізованим опаленням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі