четвер, 23 грудня 2010 19:10

Іван Балога віддав свою зарплату інвалідам

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, 39 років, на частину своєї зарплати — 7 тис. грн — закупив меблі для дитячого будинку "Малятко" в обласному центрі. Це два комплекти шаф з антресолями.

— Завіз їх перед святом Миколая. Наступного разу придбаю комп'ютер, медичне обладнання, — розповідає Кайда. — Хочу особисто брати участь у різних соціальних проектах. Бо інакше треба було би просити підтримки у підприємців, а вони хотіли би щось отримати натомість. А так щомісяця витрачатиму на благочинність власні кошти.

Депутати Тернопільської облради 9 грудня проголосували за надбавку до зарплати своєму голові 90% окладу. Також передбачене щомісячне преміювання — 60%. Відколи Кайда прийшов на посаду у березні 2009-го, добровільно відмовився від усіх надбавок і доплат.

— Раніше я отримував п'ять тисяч гривень з копійками, тепер трохи більше ніж 12 тисяч. Мені вистачало і попередньої зарплати, — розповідає. — На якісь розкоші коштів, звичайно, нема. Орендую двокімнатну квартиру. Не в центрі, але близько до роботи. Сім'я живе у Львові. Дружина Оксана керує фондом вишивки в етнографічному музеї. Син Богодар вчиться у школі, відвідує гуртки. Тому я вирішив не перевозити родину до Тернополя. Їжджу до них. Маю "мерседес" 1993 року випуску, його треба заправити у дорогу пальним. Так що гроші і на сім'ю витрачаю, і на себе. Бо ж треба і костюм купити. Люблю джинси і светри, але протокол вимагає ділового стилю.

38-річний Олег Панькевич, новообраний голова Львівської облради, також віддаватиме  надбавки на культурні проекти, премії студентам та винагороди за конкурси. Голова Закарпатської облради Іван Балога, 44 роки, першу зарплату повністю перерахував спортсменам-інвалідам. Надалі пообіцяв витрачати надбавки на потреби незахищених верств населення області. Зокрема, на благодійні фонди та купівлю книжок для дітей-сиріт.

Зараз ви читаєте новину «Іван Балога віддав свою зарплату інвалідам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі