неділя, 08 жовтня 2006 15:57

Дідик здався прокуратурі

У вівторок правоохоронцям здався 35-річний Володимир Дідик, колишній помічник екс-губернатора Закарпаття Івана Різака. До обласного прокурора Юрія Бенци, 53 роки, утікач прийшов із адвокатом.

— Його відразу ж затримали, — каже начальник закарпатського УБОЗу Мар"ян Попадюк, 38 років. — А через кілька годин відпустили на підписку про невиїзд. Зараз Дідик перебуває вдома, в Ужгороді.

Вікторія Пантьо з обласного слідчого управління МВС, яка веде цю справу, коментувати будь-що відмовилася.

 Коли міліціонери пішли по лікаря, вистрибнув із вікна другого поверху

Володимира Дідика називали "сірим кардиналом" у команді Івана Різака. Через його руки проходили всі документи облдержадміністрації. У лютому 2003-го помічник голови ініціював створення благодійного фонду "Відродження Закарпаття", на рахунки якого підприємці області примусово перераховували гроші.

За документами фонду, більшу частину коштів витрачали не на благодійництво, а на заробітну плату функціонерам СДПУ(о), оренду приміщень для партії, прийом делегацій, фінансову підтримку лояльних ЗМІ тощо. Сам Дідик нібито давав вказівки, як саме розпоряджатися мільйоном гривень. За це проти нього порушили кримінальну справу й можуть ув"язнити на термін 7–12 років.

2004-го, після подій на Майдані, Володимир Дідик утік до Москви. У вересні минулого року його там затримали, та передати українській владі російські правоохоронці не встигли. Під час етапу колишній помічник губернатора симулював серцевий напад. Коли міліціонери пішли по лікаря, вистрибнув із вікна другого поверху шпиталю.

На березневих виборах 2006 року Володимир Дідик балотувався до парламенту за списком блоку Віктора Медведчука "Не так!". Був під 277 номером.

Зараз ви читаєте новину «Дідик здався прокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі