четвер, 27 травня 2010 19:48

Ціни на відпочинок зросли на 20 відсотків

— Сезон відпочинку в нас починається без зривів. Із першого червня готові працювати 18 таборів. Ціна у них на рівні 103–105 гривень, у санаторіях — 110–120. Стандартні заїзди — на 21 день. Можна підрахувати, що літній відпочинок однієї дитини батькам обійдеться у 2100-2200 гривень, — розповідає Андрій Добрянський, 32 роки, з управління сім"ї та молоді Львівської облдержадміністрації.

На Львівщині ціни на відпочинок у дитячих таборах зросли цього року десь на 20%. Причина — високий рівень інфляції торік.

— Цього літа зможемо надати понад 5 тисяч пільгових путівок, — каже Добрянський. — Аби отримати безкоштовну путівку, треба принести в управління сім"ї та молоді свідоцтво про народження дитини, довідки, які мали б давати право на пільговий відпочинок. Якщо дитина сирота, то це свідоцтво про смерть батьків, якщо неповносправна — документ, що засвідчує інвалідність, якщо багатодітна сім"я — довідку про склад сім"ї. Право на пільги мають і обдаровані діти. Для цього в райуправління треба занести копію вручених грамот за перемоги в олімпіадах. Переможці державних змагань їдуть відпочивати безкоштовно, обласних — отримують 20 відсотків знижки, районних — 10.

Найпопулярнішими в області є табори "Ровесник" у селі Комарів на Сокальщині та "Веселка" в селі Старий Кропивник Дрогобицького району.

— "Ровесник" розташований у лісі. Одночасно там можуть відпочивати 600 дітей. Є басейн. У "Веселці" будиночки у формі колиб. Це вже Передкарпаття, тому вихователі влаштовують екскурсії в гори. Для оздоровлення батьки вибирають табір в урочищі Пом"ярки неподалік Трускавця. Там б"ють джерела з мінеральною водою нафтуся, — говорить чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на відпочинок зросли на 20 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі