четвер, 27 серпня 2009 19:06

Ціну за проїзд хочуть підняти до двох гривень

Із 22 серпня проїзд у львівських маршрутках подорожчав на 25 коп. — до 1,75 грн. Але у вихідні городяни їздили містом за старою ціною. Повідомлень про подорожчання не було.

— У вівторок заходжу в маршрутку біля лікарні швидкої допомоги, даю гроші, а водій мені тикає пальцем у листочок, на якому написано, що вартість проїзду 1 гривня 75 копійок, — каже львів"янка 28-річна Ольга Ліснічук. — Ми з пасажирами почали обурюватися, то він сказав, що з місця не зрушить, поки не заплатимо. Того ж дня ввечері я поверталася додому, то водій узяв з мене 1 гривню 50 копійок. Не розумію, що відбувається.

— Нові тарифи ми затвердили в п"ятницю ввечері на засіданні виконкому, — розповідає заступник начальника управління економіки Львівської міськради Галина Стадницька-Гірняк. — У дію закон повинен був вступити з моменту його опублікування у пресі, тобто в суботу, 22 серпня. Але через те, що ці дні були святковими і вихідними, то новий тариф почав діяти з вівторка, 25 серпня.

Перевізники незадоволені новим тарифом.

— Тариф 1,75 гривні на сьогоднішній день нерентабельний, тому що його розраховували при ціні на паливо по 5 гривень, а воно сьогодні коштує 6,3, — каже голова Асоціації перевізників Львівщини Роман Лобода, 51 рік. — На днях ми подамо до мерії проект тарифів у 2 гривні. Якщо його на наступному засіданні виконкому не затвердять, то ми самовільно призначимо ціну — 2 гривні.

Проїзд у міських маршрутках в усіх інших обласних центрах Західної України коштує 1,5 грн. У Чернівцях ціна залежить від маршруту — 1, 1,25 і 1,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ціну за проїзд хочуть підняти до двох гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі