понеділок, 18 червня 2007 07:13

Алекс Яковлєв був у школі відмінником

Алекса Яковлева, 10 років, убило струмом у селі Старі Бросківці Старожинецького району Чернівецької області. Хлопчик 13 червня рвав черешні і вхопився за дроти.

— Електромонтери обрізали два дроти від хати, у ній ніхто не живе, — розповідає мешканка села Старі Бросківці Армонія Многодітна. — А від стовпа не відтяли, дроти повисли на гілках. Алекс ухопив один із них рукою і гукнув друзям, що током не б"є — хотів похвастатись. Очевидно, це була однофазна мережа, а перший провід — "нульовим", тому хлопчик не попав під дію струму. Коли Алекс схопив другий дріт — "фазний", то його відразу вдарило. Хлопчик так і повис на дротах.

На лемент дітей під черешнею з хати вийшов односелець. Чоловік побіг до трансформатора вимикати струм, а потім кинувся рятувати хлопця. Та вже було запізно.

— То добре, що ніхто з малих його не спасав, а то було би більше трагедій, — додає Армонія Многодітна. — Дуже хороший хлопчик загинув, відмінник. Цього року закінчив п"ятий клас, недавно отримав перше місце на конкурсі з математики.

Алекса поховали у п"ятницю на сільському кладовищі. Хлопчик був єдиною дитиною у сім"ї Яковлевих, жив із мамою, батьком і бабусею.

Зараз ви читаєте новину «Алекс Яковлєв був у школі відмінником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі