середа, 06 квітня 2022 19:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ звільнили від окупантів населений пункт на Херсонщині

ЗСУ звільнили від окупантів населений пункт на Херсонщині
Росіяни зосередили майже всі сили для наступу на Донецькому та Луганському напрямках. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Збройні сили України звільнили від окупантів населений пункт Осокорівка на Херсонщині.

На Південнобузькому напрямку загарбники обстрілюють населені пункти Щербаки, Комишуваха, Новоданилівка, Мала Токмачка, Гуляйпільське, Лук'янівське, Преображенка та Гуляйполе, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 6 квітня.

Загарбники зосередили майже всі сили для наступу на Донецькому та Луганському напрямках. Тривають бої неподалік населених пунктів Попасна і Рубіжне. Окупанти намагаються встановити контроль над Маріуполем.

Артилерійських обстрілів зазнали Кремінна, Піски, Очеретине, Розівка, Новобахмутівка, Новосілка Друга, Мар'їнка та Красногорівка. В районах Попасної, Степного, Новотошківського, Рубіжного, Сєверодонецька і Солодкого агресори невдало здійснили штурмові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будуть бої на півдні" - Зеленський

"Триває підготовка та переміщення підрозділів окупаційних військ Російської Федерації на територію України. Ворог запланував переміщення підрозділів 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу з території Республіки Білорусь до Бєлгородської області. Також фіксується переміщення до цієї області окремих підрозділів Центрального військового округу", - пишуть у Генштабі.

Окупанти продовжують перегрупування військ на схід України. Переміщують техніку до залізничних станцій у Білорусі для завантаження й подальшої передислокації.

"На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків. Здебільшого вночі здійснює обстріли міста з використанням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. Поблизу міста Ізюм активних дій противник не проводив. Силами окремих підрозділів 20-ї загальновійськової та 1-ї танкової армій Західного воєнного округу здійснює перегрупування", - зазначають у відомстві.

Ворог почав використовувати залізницю для переміщення військової техніки з Росії в Україну. Зокрема, зі станції Валуйки (РФ) на залізничну станцію Куп'янськ (Україна).

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 5 квітня орієнтовно становили понад 18,5 тис. осіб. Не дораховуються загарбники і своєї техніки.

Остаточні дані уточнюють. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ звільнили від окупантів населений пункт на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі