неділя, 24 березня 2024 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ підбили два великих десантих корабля росіян і спалили центр зв'язку

Сили оборони України успішно уразили великі десантні кораблі російських окупантів - "Ямал" та "Азов".

Також завдали удару по центру зв'язку та декількох об'єктах інфраструктури Чорноморського флоту окупантів у Севастополі, що у Криму. Про це у неділю повідомив СтратКом Збройних сил України.

Автор: t.me/insiderUKR
  Такий вигляд мали підбиті  ВДК "Ямал" та "Азов"  до удару ЗСУ
Такий вигляд мали підбиті ВДК "Ямал" та "Азов" до удару ЗСУ

Раніше речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону повідомляв, що у Севастополі міг бути знищений вузол зв'язку Чорноморського флоту окупантів.

"Будь-які втрати, особливо такі чуттєві, як зв'язок, завжди впливають на можливість управляти військами. Якщо у вас є багато підрозділів, то перемоги вам не побачити, якщо ви не можете ними керувати", - сказав Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення російського танкера: у ВМС дали подробиці

У суботу ввечері у Севастополі лунали вибухи.

Щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow вдарили по головному центру зв'язку Чорноморського флоту російських окупантів у Криму, повідомили OSINTtechnical.

У ніч на 5 березня українські морські дрони знищили російський корабель "Сергій Котов".

Минулого місяця ЗСУ спільно з Головним управлінням розвідки потопили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" поблизу Алупки, що на півдні Криму.

"Цезар Куніков" був останнім із трьох ВДК російських окупантів, які вдерлися у порт Бердянська на початку повномасштабної російської агресії. "Саратов" і "Новочеркаськ" теж затонули.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ підбили два великих десантих корабля росіян і спалили центр зв'язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі