понеділок, 28 березня 2022 21:20

"Зруйновані райони і заміновані території" - Живицький про звільнений від орків Тростянець
6

У Тростянці російські війська повністю зруйнували район залізничного вокзалу та автовокзалу. Також постраждав центр міста. Жителів, які втратили домівки, перевезли у Суми.

Про це повідомляє голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький

"Третій день поспіль доставляємо необхідну допомогу. "Швидкими" вивозимо важких поранених до найближчих лікарень. В Тростянці лікарня не працює, збираємо людей по домівках. Для тих, хто лишається, обладнали медичний пункт допомоги", - заявив Живицький.

Людей, які лишилися без житла після бойових дій, перевезли до Сум, розселили у гуртожитках. Забезпечили харчуванням, ліками й одягом.

Показали наслідки 25-денної окупації Тростянця.
Фото: З телеграм каналу Дмитра Живицького.
Показали наслідки 25-денної окупації Тростянця.
Показали наслідки 25-денної окупації Тростянця.
Показали наслідки 25-денної окупації Тростянця.
Показали наслідки 25-денної окупації Тростянця.

"У Тростянці сильно постраждали центральна частина міста, район лікарні та лісництва. Район залізничного вокзалу та автовокзалу - повністю зруйновані. Згорів та повністю знищений багатоквартирний п'ятиповерховий будинок навпроти вокзалу", - додав голова.

Подібна ситуація із селами громади - допомога надходить. Зв'язок потроху з'являється. По громаді багато замінувань, розтяжки, тому ці території є небезпечними.

"Не можна близько підходити до знищеної ворожої техніки та місць стоянок орків", - підсумував Живицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти замінували лікарню у Тростянці. У місті немає звʼязку

27 березня в громаду привезли старлінк та генератори. Поки налагоджували зв'язок, була можливість у людей зв'язатися з рідними. Сказати, що живі.

"Мене зворушили питання, які турбують людей "як Суми?", "а що там з Маріуполем?", "чи стоїть Київ?". Люди були відрізані від світу, від інформації", - заявив чиновник.

1 березня російська армія зайняла 20 тисячний населений пункт Тростянець. Варвари знесли ворота у Круглий двір, розбили картинну галерею, розбомбили залізничний вокзал, тероризували місцевих протягом місяця, використовуючи їх як живий щит для захисту військової техніки. 26 березня ЗСУ звільнили Тростянець від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Зруйновані райони і заміновані території" - Живицький про звільнений від орків Тростянець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі