понеділок, 23 березня 2009 16:33

Знайдено мертвим тимчасового адміністратора банку "Київ"

Знайдено мертвим тимчасового адміністратора банку "Київ"

У ніч з неділі, 22 березня, на понеділок, 23 березня, у себе на дачі був знайдений мертвим виконувач обов"язків тимчасового адміністратора банку "Київ" Володимир Пономар.

Раніше В.Пономар казав, що тимчасова адміністрація банку не може виплатити гроші вкладникам через величезні борги деяких компаній перед банком "Київ". Серед цих компаній В.Пономар особливо виділив "Київ Житло Інвест", яка винна банку більше як 800 млн.грн.

Як повідомляє ініціативна група вкладників, про існування великого боргу цієї фірми перед банком "Київ" заявляв і власник банку Віктор Марченко.

Нагадаємо, раніше в.о. голови Нацбанку Анатолій Шаповалов повідомив про введення 9 лютого тимчасової адміністрації в банк "Київ", що належить до групи середніх, відмовившись розкрити подробиці санації.

Також нагадаємо, що мер Києва Леонід Черновецький звертався до лідера Блоку свого імені у Київраді Віталія Кличка з вимогою вплинути "на одного з членів фракції, власника комерційного банку "Київ" Миколу Марченка". "Знаючи Вас, шановний Віталію, як людину здатну приймати рішення, я переконливо прошу Вас терміново втрутитися в ситуацію з присвоєнням комерційним банком "Київ" грошей, перерахованих киянами за сплату комунальних послуг. Оскільки йдеться про депутата фракції Блоку Кличка, який працював з Вами в Київраді попереднього скликання, я думаю, Ви спроможний вплинути на цей процес. Я знаю і поважаю Вас не тільки як чемпіона світу, але і як відповідального громадянина України, тому ще раз переконливо прошу зробити все можливе, щоб цей банк повернув гроші киян, які чесно заплатили за житлово-комунальні послуги", - відмічав він.

На це В.Кличко відповів, що М.Марченко не є членом фракції Блоку Кличка, тому перекласти відповідальність за те, що відбувається в банку "Київ" не вдасться.

Також раніше повідомлялося, що прокуратура міста Києва провела перевірку законності діяльності акціонерного комерційного банку "Київ" при переліку платежів киян за комунальні послуги, внаслідок якої з"ясувалося, що в період з 13 січня по 9 лютого 2009 року банк "Київ" не перерахував сплачені громадянами за комунальні послуги кошти у сумі 3,6 млн.грн. на рахунок КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", а направив їх на погашення власних кредиторських зобов"язань, внаслідок чого кошти не дійшли до постачальників.

За матеріалами Дело, ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Знайдено мертвим тимчасового адміністратора банку "Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі