неділя, 02 вересня 2018 16:44

Зі сльозами на очах: російський режисер підтримав Сенцова на Венеційському кінофестивалі

Зі сльозами на очах: російський режисер підтримав Сенцова на Венеційському кінофестивалі
Російський режисер підтримав Сенцова на Венеційському кінофестивалі Фото: Радіо Свобода

Російський режисер-документаліст Віктор Косаківський підтримав політв'язня Олега Сенцова під час Венеційського кінофестивалю.

1 вересня Косаківський прийшов у футболці з надписом "111", що позначало кількість днів голодування Сенцова. А під час представлення свого фільму "Акварель" режисер виголосив промову, повідомляє ТСН.

"Я не можу забути, що наш колега голодує вже 111-й день. Ми не повинні це забувати. Це не політична акція, це акт співчуття. Будь ласка, наслідуйте мій приклад - напишіть це тут або тут (показав у різних місцях одягу - прим.ред.). Тоді завтра 10 людей напишуть "112". Післязавтра тисяча напишуть "113". Після цього ведучий CNN скаже "114". Ми повинні не забувати його. Ми повинні казати: "Ми пам'ятаємо тебе, залишайся з нами!" - наголосив він, стримуючи сльози.

Український режисер Олег Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Зараз ви читаєте новину «Зі сльозами на очах: російський режисер підтримав Сенцова на Венеційському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі