неділя, 20 травня 2018 18:25

Залізничникам пообіцяли 18 тис. грн за припинення страйку

Залізничникам пообіцяли 18 тис. грн за припинення страйку
Залізничникам пообіцяли 18 тис. грн за припинення страйку Фото: patar.com

Залізничники підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" відновили роботу після триденного страйку. Працівникам цеху експлуатації залізничного транспорту погодились підвищити зарплату.

Оплата праці складатиме близько 18 тис. грн у машиністів, 15 тис. грн у їхніх помічників, 14 тис. гривень у складачів (без відрахування податків), повідомили представники профспілок підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страйки залізничників мають політичне підґрунтя - президент об'єднання підприємств

Тим часом працівники залізничного цеху гірничого департаменту роботу не відновили.

В адміністрації комбінату ситуацію з відновленням роботи одного цеху і домовленостями щодо зарплати не прокоментували. 23 травня на підприємстві має відбутись засідання комісії з примирення.

16 травня на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" робітники першої зміни залізничного цеху відмовилися працювати на несправній техніці. Через страйк була зупинена робота двох залізничних цехів. Це паралізувало роботу всього підприємства, де транспортний зв'язок між виробничими підрозділами здійснюється за допомогою залізничного транспорту. Робітники вимагали забезпечення відповідності всього рухомого складу стандартам охорони праці та підвищення зарплати до 1 тисячі євро.

В адміністрації підприємства заявили, що страйк незаконний, а сама акція "не була анонсована і узгоджена заздалегідь з керівництвом ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" і звернулись до поліції. Водночас керівництво комбінату попередило, що через страйк підприємству загрожує фінансова криза, а також техногенна аварія.

Зараз ви читаєте новину «Залізничникам пообіцяли 18 тис. грн за припинення страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі