понеділок, 20 травня 2019 12:36

"Зеленський відчуває нестачу сил у боротьбі з Порошенком" - експерт про повернення Портнова

"Зеленський відчуває нестачу сил у боротьбі з Порошенком" - експерт про повернення Портнова
Політолог Віктор Небоженко: Зеленський відчуває нестачу сил в боротьбі з Порошенко Фото: Гал-Інфо

Колишній заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов повернувся в Україну. В Адміністрації Віктора Януковича в 2010-2014-х відповідав за юридичне забезпечення діяльності президента. Після Революції гідності виїхав в Австрію.

6 березня 2014-го ЄС опублікував список українських чиновників, засоби і власність яких підлягали заморожуванню. Серед них був Портнов. Він подав скаргу на своє включення до забороних списків ЄС. У результаті суд Євросоюзу зняв санкції з Портнова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На інавгурації Зеленського стався курйоз

"Повернення Портнова свідчить, що Зеленський відчуває нестачу сил у боротьбі з Порошенком. Тому викликає його особистих ворогів, - говорить політолог Віктор Небоженко. - За колишньої влади на нього відкрили 8 кримінальних справ, і не підтвердили жодну. Все залежить від того, як хто приїхав Портнов. Якщо як регіонал — погано. Але якщо як адвокат, який влаштує юридичне переслідування елітних корупціонерів, — добре. Він не є політичною фігурою, а, швидше, юридичною машиною, яка працювала на різну владу. Просто Зеленському самому не хочеться піддавати утискам оточення Порошенка, тому робитиме це чужими руками. Портнов не займатиметься політикою. Не робитиме спроб захистити Януковича чи Азарова. Тому боятися реваншу не варто".

"Володимир Зеленський почав виконувати обов'язки. І почав із розпуску парламенту. Зробивши свій перший крок, який одразу ж порушує закон" - каже Сергій Фурса, інвестиційний банкір.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський відчуває нестачу сил у боротьбі з Порошенком" - експерт про повернення Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі