Зеленський зробив перший крок в епоху бідності

Новий президент показав, що його особистий інтерес, політична вигода — важливіші

Володимир Зеленський почав виконувати обов'язки. І почав з розпуску парламенту. Зробивши свій перший крок, який одразу ж порушує закон. Так, для розпуску парламенту є соціальна легітимність — суспільство не любить депутатів, але немає юридичного права. І першим же кроком президент показує, як він буде ставитися до верховенства права.

Він показав, що його особистий інтерес, політична вигода — важливіші. І чим він виправдовує такий крок — бажанням людей чи пророкуванням астрологів — це не важливо. Виправдати можна будь-який злочин. Було б бажання. І поки рейтинг не впав, дуже хочеться зафіксувати високий результат у парламентських виборах. А на решту плювати.

Якщо в країні діє верховенство права — країна буде багатою

Єдине, що в сучасному світі вирізняє успішні країни від країн-невдах — це наявність верховенства права. Все просто. Якщо в країні діє верховенство права — країна буде багатою. А багата країна — це країна багатих людей. Все решта вже вторинне. Розміри країни, ресурси, населення — все це грає роль другого плану. Країна без ресурсів може бути багатою, просто коли у неї буде верховенство права. Країна може бути наповнена ресурсами під зав'язку, але якщо там не діють закони — це буде країна дуже бідних людей.

Кінець епохи бідності — це завжди початок епохи верховенства права. І сьогодні нас повели в інший бік. І навряд чи варто очікувати, що якщо перший крок спрямований у сторону бідності, то інші поведуть нас до багатства. Все-таки це дуже важливий вибір. Складний шлях у потрібну сторону, або легка дорога до бідності.

Зеленський показав, що у нього є бажання узурпувати владу

І зараз Зеленський показав, що у нього є бажання узурпувати владу. Зробивши те ж саме, що Янукович. Просто Янукович використав для цього Конституційний Суд, а Зеленський розпустив парламент сумнівним рішенням, яке, як він очікує, буде підтримано українськими судами. Роблячи цей крок, новий президент показує, що не сумнівається у рішенні українських судів. Які його підтримають. І головне тут — які люди можуть гарантувати йому таку підтримку? Хто може гарантувати новому президенту, що його сумнівне рішення обов'язково підтримає суд? Найчесніший український суд.

Хто ці люди, які можуть забезпечити будь-яке рішення українських судів? Особливо Окружного адміністративного суду. Ми знаємо прізвища цих людей. Це Коломойський, Портнов, Богдан. Саме на цих людей вирішив спертися обраний президент. Саме ці люди забезпечать йому владу. А значить саме цим людям він буде винен. Ці люди гратимуть першу скрипку в його владі. І значить вони будуть отримувати від цього вигоду. Може їхня бідність і закінчиться — хоч вона і не починалася. Але це ті люди, інтереси яких зроблять українців біднішими.

Рішення про розпуск Ради — це ще й рішення про те, що зміни не потрібні новому президенту

Рішення про розпуск — це ще й рішення про те, що зміни не потрібні новому президенту. Зміни, які могли б забезпечити той самий кінець епохи бідності. Привести в парламент нову якісну зміну. Тому що для цього потрібно змінити виборчу систему. Для чого потрібен працюючий парламент. І розпускаючи парламент, Зеленський цементує його якість. Тому що половина Ради залишається за мажоритаркою. І все токсичні персонажі, які є сьогодні в українському політикумі, використовують цю лазівку, щоб потрапити в парламент. Всі негідники, які асоціюються у нас з корупцією, стануть депутатами. І це не проблема Зеленського, адже в майбутньому він завжди може розраховувати на цих депутатів. Адже серед їх немає його ідеологічних супротивників — тим більше, що ні в обраного президента, ні у корупціонерів просто немає ніякої ідеології. Мажоритарники завжди намагаються бути в орбіті влади, в орбіті президента. Це допомагає їх бізнесу. Тому самому мародерства в тому числі. І їх з радістю запрошує в новий парламент наш новий президент. Він їм там радий.

Роблячи вибір між змінами, верховенством права і особистим інтересом отримати слухняний парламент, новий президент зробив вибір на користь особистого інтересу. Сьогодні почалася епоха бідності. Сьогодні був зроблений перший крок в бік ще більшої бідності в найбіднішій країні Європи. І країна з радістю підтримала цей крок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі