четвер, 29 серпня 2024 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський у День пам'яті захисників України: "Не пробачимо Росії жодного знищеного українського життя"
10

Україна 29 серпня вшановує пам'ять усіх своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бився заради нашої держави, української незалежності та віддав найдорожче - своє життя.

Російські загарбники 10 років тому скоїли один із найбільш підлих злочинів цієї війни - вбили сотні українських воїнів під Іловайськом, наголосив президент Володимир Зеленський.

День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня
День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня
День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня
День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будь-який компроміс з Путіним стане пасткою - Буданов

За його словами, це був спланований, цинічний російський злочин, якого Україна ніколи не забуватиме й не залишить безкарним.

"Ми завжди пам'ятатимемо кожного й кожну, чиї життя забрала ця війна. І ми не пробачимо Росії жодного знищеного українського життя. Вічна пам'ять усім нашим героям! І дякую всім, хто не забуває, хто вшановує та допомагає рідним наших полеглих воїнів", - зазначив Зеленський.

У ніч на 24 серпня 2014 року відбулось масштабне пряме вторгнення збройних сил РФ на територію України.

Російський диктатор Володимир Путін 29 серпня запропонував відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Однак у районі Іловайська українських воїнів, які склали зброю, обстріляли. Ворог вбив 366 військових, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 потрапили у полон.

Україна у 2021 році направила матеріали про воєнні злочини Росії до Офіса прокурора Міжнародного кримінального суду. Серед них Іловайська трагедія та бої за Донецький аеропорт.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у День пам'яті захисників України: "Не пробачимо Росії жодного знищеного українського життя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі