середа, 13 грудня 2023 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, чи готова Україна поступитися територіями заради завершення війни

Зеленський сказав, чи готова Україна поступитися територіями заради завершення війни
Президент Володимир Зеленський також констатував, що Україна має певну мету й чіткий план на 2024 рік. Фото: president.gov.ua

Україна не готова поступатися своїми територіями в обмін на закінчення війни, бо там живуть українці, з яких знущаються окупанти.

Відповідаючи на запитання під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів із президентом США Джозефом Байденом у Вашингтоні. Про твердження окремих осіб, що Україна має поступитися певними територіями заради закінчення війни, глава держави нагадав, що на тимчасово окупованих Росією територіях живуть українські громадяни, зокрема діти, які залишаються українцями.

"Там живуть наші люди, там сім'ї, там діти, і все це - частина українського суспільства. Ми говоримо про живих людей. З них знущаються, їх ґвалтують, їх убивали. Ми це чудово знаємо", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з премʼєр-міністром Норвегії: про що говорили

Зеленський наголосив, що питання ж не тільки в землі, питання в живих людях, їхніх долях, у історіях їхніх, питання в цих сім'ях, їхніх дітях.

"І тим голосам, які пропонують віддати наші території. Як віддати своїх людей? Віддати території, віддати дітей? Нехай ті голоси - я не знаю, хто про це говорить. У мене до них одне питання: чи готові вони віддати своїх дітей у руки терористів? Думаю, що ні", - додав президент.

Президент також констатував: Україна має певну мету й чіткий план, але деталей операцій у 2024 році він не може розповісти публічно.

Президент Володимир Зеленський прибув до Осло для участі в другому саміті "Україна - Північна Європа".

Разом з лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції він планує говорити про посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, чи готова Україна поступитися територіями заради завершення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі