пʼятниця, 09 лютого 2024 12:41

Зеленський підписав нові укази щодо Залужного та Буданова

Зеленський підписав нові укази щодо Залужного та Буданова
Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України Валерію Залужному та Кирилу Буданову. Фото: 24tv.ua

Колишньому головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному та начальнику Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову присвоєно звання Героя України.

Відповідні укази президент Володимир Зеленський підписав 8 лютого. Документи опубліковано на сайті президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стоять нові завдання" - перше звернення Сирського як головнокомандувача ЗСУ

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Залужному Валерію Федоровичу - генералу", - йдеться в указі.

Буданов, згідно з документом, отримав звання Героя "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові".

Президент Володимир Зеленський 8 лютого звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце президент призначив Олександра Сирського.

Перед тим Зеленський повідомив про зустріч із Залужним і заявив, що настав час для оновлення. Раніше ЗМІ називали керівника ГУР Кирила Буданова одним із претендентів на пост головнокомандувача ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав нові укази щодо Залужного та Буданова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі