середа, 21 червня 2023 11:53

Зеленський: "Ми вже належимо до безпекового простору НАТО"

Зеленський: "Ми вже належимо до безпекового простору НАТО"
Президент Володимир Зеленський висловився про вступ України в НАТО. Фото: president.gov.ua

Україна нині вже захищає простір свободи в НАТО й чекає на мужність лідерів Альянсу це визнати.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у середу, виступаючи через відеозв'язок на відкритті в Лондоні конференції з відновлення України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україні вже вдалося зробити ЄС таким єдиним, як ніколи раніше. Це справді єдність цінностей, яка знайшла відображення в багатьох політичних, економічних, санкційних і гуманітарних рішеннях. Україна задіяла всю ту силу солідарності, заради якої ЄС був задуманий. І Україна також активізує моральну силу НАТО", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден заговорив про Путіна і тактичну ядерну зброю

За словами Зеленського, "так само, як Україна вже належить до ціннісного простору ЄС, ми вже належимо до безпекового простору НАТО. Де-факто. Так само, як Україна вже є частиною спільного ринку ЄС і перебуває на шляху до повноправного членства, ми вже захищаємо спільний простір свободи в Північноатлантичному союзі і лише чекаємо на мужність лідерів Північноатлантичного союзу, щоб політично визнати цю реальність".

"Завдяки тим самим цінностям ми розвиваємо міцні двосторонні союзи з такими лідерами демократичного світу, як Велика Британія, США, всі члени ЄС, Канада, Японія, Австралія. І це дає нам нові сили в обороні, економіці та глобальній перспективі демократії. Ми будуємо наші союзи і таким чином зберігаємо той рівень свободи, до якого звик наш народ", – наголосив Зеленський.

Україна матиме власний шлях приєднання до Північноатлантичного альянсу.

Про це заявила під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, коментуючи потенційний вступ України до НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: "Ми вже належимо до безпекового простору НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі