неділя, 01 вересня 2019 20:24

Зеленський і Трамп можуть зустрітись на зібранні Генеральної Асамблеї ООН

Зеленський і Трамп можуть зустрітись на зібранні Генеральної Асамблеї ООН
Олександр Хара: Американській владній верхівці цікаво познайомитись особисто з Володимиром Зеленським, адже зараз він фактично має повну владу в Україні і може прийняти будь-яке рішення. Фото: 112 канал

Президент України Володимир Зеленський не зустрінеться зі своїм американським колегою Дональдом Трампом у Варшаві. Зможуть поговорити у вересні на щорічному зібрання Генеральної Асамблеї ООН.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить експерт з міжнародних відносин Олександр Хара.

"Ураган є фактично єдиною причиною, чому Дональд Трамп відмовився від поїздки у Варшаву. Наступного року США чекають вибори президента. Тож Трамп таким чином вирішив продемонструвати, що внутрішні проблеми простих американців для нього більш важливі, ніж міжнародні символічні зустрічі", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу не цікаво говорити з пішаком-Зеленським, якщо може контактувати з ферзем-Путіним

У нашого президента була запланована зустріч з Трампом, але замість нього до Польщі поїде віце-президент Майк Пенс, каже Олександр Хара.

"Тож скоріш за все, що Зеленський поспілкується з ним. Будуть говорити про плани нового президента щодо реформування країною. Також він неодноразово говорив, що прагне залучити США до переговорів у "Нормандському форматі". Очевидно, будуть піднімати і це питання. Американській владній верхівці цікаво познайомитись особисто з Володимиром Зеленським, адже зараз він фактично має повну владу в Україні і може прийняти будь-яке рішення.

Зустріч з Дональд Трампом може відбутися у вересні на щорічному зібрання Генеральної Асамблеї ООН. Проте тоді це буде лише 20-хвилинна розмова, а не офіційні переговори. Хотілося б, щоб до цього часу американський та український лідери зустрілись під час офіційного візиту і мали можливість ґрунтовно обговорити стосунки нашої країни та США", - додає він.

27 серпня на два дні до України приїхав радник президента США з національної безпеки Джон Болтон. Зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та секретарем РНБО Олександром Данилюком.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Трамп можуть зустрітись на зібранні Генеральної Асамблеї ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі