пʼятниця, 03 лютого 2023 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Жданов оцінив загрозу висадки російського десанту в Україні

Жданов оцінив загрозу висадки російського десанту в Україні
Загроза висадки російського десанту на територію України зберігається. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

У лютому торік лави повітряно-десантних військ Росії зазнали великих втрат під час спроби висадитися в Україні.

Та, попри це, загроза повторної висадки ворожого десанту зберігається. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов під час ефіру в YouTube.

Він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення десантники намагалися висадитися у Гостомелі та Василькові на Київщині, але українські військові відбили ці спроби.

Жданов наголосив, що тоді наші захисники ліквідували ледь не увесь російський десант. І окупанти не досі не можуть оговтатися від тих подій. Проте навіть попри великі втрати говорити про те, що російський десант відходить у минуле, не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ готуються до можливої висадки російського десанту – ОК "Південь"

"Зараз розглядається один із варіантів операції вторгнення до України зі сторони Білорусі. Це не сьогодні, завтра чи післязавтра. Це може бути у середньостроковій перспективі, якщо РФ почне формувати ударне угрупування. Але як варіант можна розглядати висадження десанту зі сторони Білорусі з метою захоплення плацдарму і прориву нашої оборони на кордоні. Чи можливий він – теоретично так. Практично – у РФ немає сил і засобів. Ми розглядали можливість висадження морського десанту в Одесі – теж ні", – сказав Жданов.

За його словами, Росія примудрилася нав'язати нам позиційну війну зразка Другої світової. Під часВрнеї, каже Жданова, дуже важко вести десантні операції – як морські, так і сухопутні.

"Але в сучасній війні висадження десанту, захоплення об'єкта і утримання до підходу основних сил – це цілком прийнятно", – додав він.

Російські десантники після поразок на війні проти України відмовляються йти першими в атаку. Їх використовують або для зачистки населених пунктів, або як резерв, повідомляв журналіст Роман Цимбалюк.

За його інформацією, десантникам РФ навіть змінили девіз: "Ніхто крім нас, але ми після вас".

Зараз ви читаєте новину «Жданов оцінив загрозу висадки російського десанту в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі