середа, 17 листопада 2010 12:49

Засуджені у Венесуелі українські моряки повернуться на батьківщину

Засуджені у Венесуелі українські моряки повернуться на батьківщину

Міністерство юстиції України надало згоду на передачу в Україну для подальшого відбування покарання двох громадян України, засуджених у Венесуелі на 9 років позбавлення волі за перевезення і торгівлю наркотиками.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту з посиланням на главу відомства Олександра Лавриновича.

За його словами, таке рішення Мін'юст прийняв 15 листопада після вивчення документів від Міністерства внутрішніх справ і юстиції Венесуели на предмет їх відповідності вимогам Конвенції про передачу засуджених осіб.

Разом з тим, Лавринович зазначив, що фактична передача засуджених громадян України не може бути здійснена без офіційної згоди венесуельської сторони, яке є обов'язковим за умовами конвенції, і якої немає в переданих Україні документах.

Для отримання такої згоди український Мін'юст підготував і передав 16 листопада в Міністерство закордонних справ України звернення до профільного відомства Венесуели. У цьому зверненні, зокрема, наголошується, що конвенція передбачає заміну в судовому порядку покарання, призначеного венесуельським судом, на передбачене українським законодавством.

Мін'юст також звернувся до компетентних органів Іспанії для одержання дозволу на транзитне перевезення цих двох громадян через територію Іспанії в разі надання згоди Венесуелою на передачу засуджених.

Лавринович повідомив, що після вирішення цих питань Мін'юст доручить українському бюро Інтерполу в Україні, МВС та Державному департаменту з питань виконання покарань узгодити з венесуельською стороною порядок і дату фактичної передачі засуджених моряків в Україну.

Як повідомлялося, двох українців з екіпажу судна "B Atlantic" було затримано 13 серпня 2007 року в порту "Маракайбо" (Венесуела) за підозрою в причетності до незаконного перевезення 128 кг наркотиків (кокаїну). Суд Венесуели засудив їх до 9 років позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Засуджені у Венесуелі українські моряки повернуться на батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі