вівторок, 02 листопада 2010 15:46

У в'язниці Венесуели, де сидять українські моряки, стався бунт

У в'язниці Венесуели, де сидять українські моряки, стався бунт
Українська сторона отримала пакет документів для екстрадиції з Венесуели двох засуджених за перевезення наркотиків моряків.

За словами прес-секретаря Міністерства закордонних справ Олександра Дікусарова, приблизно два тижні тому було отримано весь пакет документів від Міністерства юстиції Венесуели.

При цьому Дікусаров зазначив, що документи передані до Міністерства юстиції України для вивчення. Зараз вони чекають відповіді від Міністерства юстиції України, щоб здійснювати подальші дії.

Коментуючи інформацію щодо бунту в колонії Венесуели, де перебувають українські моряки, Дікусаров наголосив, що якої-небудь негативної інформації від засуджених в МЗС не надходило.

Відзначимо, українці перебувають у венесуельській тюрмі Сабанети, яка в списку десяти найстрашніших в'язниць планети. Тюрма розрахована на 15 тисяч засуджених, тут їх - щонайменше 25 тисяч. Криваві бійки і бунти стаються майже кожного місяця, тіла убитих вивозять із в'язниці щотижня.

Як повідомлялося, у жовтні влада Венесуели заявили про свою готовність екстрадувати в Україну для відбуття покарання 2 моряків-українців, засуджених за контрабанду наркотиків. Раніше двоє українців з екіпажу судна "B Atlantic" було затримано 13 серпня 2007 року в порту "Маракайбо" (Венесуела) за підозрою в причетності до незаконного перевезення 128 кілограмів наркотиків (кокаїну). Суд Венесуели засудив українських моряків до 9 років позбавлення волі.

УРА-Информ

Зараз ви читаєте новину «У в'язниці Венесуели, де сидять українські моряки, стався бунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі