понеділок, 25 жовтня 2021 13:27

"Жарти скінчилися" - у Миколаєві посилюють карантин

"Жарти скінчилися" - у Миколаєві посилюють карантин
У заклади та непродовольчі магазини будуть впускати лише з сертифікатом. Фото: Pexels

З 26 жовтня в Миколаєві посилюють карантинні обмеження.

Перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков заявив на брифінгу, що влада має право ухвалювати жорсткі рішення.

Внесення області в червону зону очікували. Проте для багатьох містян це стало несподіванкою.

"Закривається практично все. Це й місця відпочинку, торгові заклади із товаром не першої необхідності, заклади, де ми могли покращити здоров'я. Загалом місця нормального життя людей закриваються з 00:00 завтрашнього дня. Але є відмінність від карантинних обмежень весняних і нинішніх. Не зупинятимуть роботу тих колективів, де люди відповідально поставилися до рекомендацій і стовідсотково вакцинувалися. Це ж стосується і клієнтів, які прийдуть до цих закладів. Відвідувачі мають надати сертифікат про вакцинацію. Не обслужити людину може будь-який власник бізнесу або працівники. Це ж стосується ринків і магазинів непродовольчої групи товарів. Повірте, жарти скінчилися. Ми не маємо права зараз на демагогію, популізм, загравання і зручні рішення", - заявив Луков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів за крок до червоної зони

Він додав, що із завтрашнього дня легально працюватимуть одиниці, тому що вакцинованих небагато. Контролюватиме все Держспоживслужба, Нацполіція та чиновники районних адміністрацій.

В українські області виїжджатиме група для моніторингу організації місцевою владою карантину. Вона займатиметься нагальними питаннями, сказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Зараз ви читаєте новину «"Жарти скінчилися" - у Миколаєві посилюють карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі