четвер, 01 вересня 2022 15:01

Спека в минулому: оновили прогноз погоди в Україні

Спека в минулому: оновили прогноз погоди в Україні
2 вересня у північних, західних та в більшості центральних областей вночі очікується не вище +6...10°С. Фото: pixabay.com

Завтра максимальна температура повітря впродовж дня очікується в межах +17...22°С. На заході місцями буде +15...18°С.

На півдні та південному сході передбачається у п'ятницю +20...25°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Другої осінньої ночі українцям таки доведеться прикривати на ніч вікна та дістати якісь, хоч і не пухові, але ковдри. Протягом дня п'ятниці буде, звичайно, тепліше, проте спека вже в минулому. Для любителів позакликати бабине літо, хочу повідомити, що воно вже прийшло", – йдеться в повідомленні.

2 вересня у північних, західних та в більшості центральних областей вночі очікується не вище +6...10°С. У південній частині, східних областях, а також у Чернівецькій і Дніпропетровській областях буде +10...16°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 вересня в Україну прийшло похолодання: оновлений прогноз

Опади в більшості регіонів країни малоймовірні, лише в Чернівецькій, Івано-Франківській і Закарпатській областях пройдуть локальні дощі, у Карпатах можливі сильні зливи.

У Києві 2 вересня стоятиме свіжа погода: вночі +8...10°С, а вдень близько +20°С. Дощів у столиці завтра не очікується.

"В українському помірно-континентальному кліматі бабине літо настає орієнтовно на Пречисту, 28 серпня, і називають його якимось віковим оксюмороном – молодим бабиним літом. Воно триває до 11 вересня. Після нього на метеосцену виходить старе бабине літо, це вже відбувається в другій половині вересня та на початку жовтня. Третє бабине літо припадає на середину листопада й уже тоді розпочинаються перші справжні холоди", – додала синоптикиня.

В Україні перша половина осені очікується теплою та посушливою. Вересень – перший місяць метеорологічної осені, упродовж якого відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що цьогоріч упродовж вересня, особливо в його першій половині, на значній території країни ще зберігатиметься літня погода.

Зараз ви читаєте новину «Спека в минулому: оновили прогноз погоди в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі