вівторок, 01 серпня 2023 13:35

Спека до +40°C, град і смерчі: українців вразили прогнозом

Спека до +40°C, град і смерчі: українців вразили прогнозом
Дощ та гроза передбачаються у столиці в середу ввечері. Фото: pixabay.com

По півночі, північному заходу Європи залягла циклонічна депресія, в осередку якої перебувають кілька центрів із найнижчим атмосферним тиском посередині.

Це циклони Xan, Ventur і Wenzeslaus, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Атмосферні фронти та лінія сходження, які впливатимуть завтра на погоду в Україні, пов'язані із циклоном Wenzeslaus. Лінія сходження або конвергенція – це об'єднання вітряних потоків, коли потік повітря в різних напрямках з'єднується, накопичується атмосферна маса. Цей вертикальний рух приводить до утворення хмар та опадів. Вздовж лінії сходження бувають сильні шквали, град і навіть іноді смерчі", – написала вона.

2 серпня грозові дощі очікуються у західних областях України. Ввечері опади дійдуть до північних, центральних областей та Одещини. Наприкінці доби місцями подощить на крайньому сході країни. Від опадів зможуть завтра ухилитися Дніпропетровщина, значна частина Полтавщини, схід Кіровоградщини, Херсонщина, Миколаївщина, Запоріжжя та Крим. Температура повітря становитиме у середу +25...32°C.

У Києві 2 серпня очікується дуже тепла, проте без сильної спеки, погода, близько +29°C. Дощ та гроза передбачаються у столиці в середу ввечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де дощитиме у перший день місяця: оновлений прогноз

"Увага! В Україну йде сильна спека! У кінці тижня, впродовж 4-6 серпня, температура повітря у більшості областей кусатиме +32...39 градусами, на сході та півдні, ймовірно, буде до +40. Зможуть уникнути сильної спеки лише західні області України. Найближчими днями також очікується висока температура на півдні та сході. Але все ж до сильної спеки треба готуватися більшості українських громадян наприкінці тижня", – додала Діденко.

6 серпня прогнозують уже +33...39°C. На сході та півдні ймовірно до +40°C. У західних областях, навпаки, навіть прохолодно буде: +19...22°C.

Спека вже поступово розкручується, проте з наступного понеділка її попустить. Очікуйте на переважаючу сильну спеку, захід – на періодичні дощі та свіжість.

Тиждень обіцяє повернення спеки. У Києві серпень почнеться підвищенням температури повітря. Сьогодні у столиці очікується до +27...28°C. Дощі ймовірні, але місцями. Сонця також вистачатиме.

Зараз ви читаєте новину «Спека до +40°C, град і смерчі: українців вразили прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі