середа, 09 грудня 2009 16:28

Запорізькі комуністи хочуть поставити пам"ятник Сталіну

Запорізькі комуністи хочуть поставити пам"ятник Сталіну

На сесії Запорізької міської ради фракція комуністів оголосила про намір встановити у місті пам"ятний знак, а згодом і монумент радянському лідеру Йосипу Сталіну.

Голова міськради Євген Карташов не тільки дозволив комуністам зачитати цю заяву, а навіть подякував виступаючому.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", заяву від комуністів зачитав депутат міськради Зубчевський. Він проголосив "осанну" Сталіну за його досягнення на ниві індустріалізації, колективізації та розкуркулення. "Хоча й були перекоси під час цих подій, але це - заради світлого майбутнього совєтського народу", - сказав Зубчевський. Також у заяві йшлося про те, що комуністи планують встановити пам"ятний знак, а трохи згодом пам"ятник генералісимусу.

Як повідомляє "Свобода", зал жодним чином не прореагував на цю антиукраїнську промову. Голова міськради Карташов не тільки дозволив зачитати цю заяву, а навіть подякував виступаючому. "Ще недавно, на річницю трагедії Голодомору, ці можновладці лаяли Сталіна, а тепер вони спокійно ставляться до пропозиції вшанувати його пам"ять. Таке враження, що число "37" приємно збуджує пам"ять антиукраїнців, з огляду на славнозвісний 1937 рік", - наголосили у прес-службі.

Запорізький осередок ВО "Свобода" закликав депутатів міськради припинити допускати антиукраїнські промови.

Нагадаємо, з ініціативою встановити пам"ятник Сталіну виступають також кримські комуністи. 21 грудня в Ялті відбудеться факельна хода, присвячена 130-річчю з дня народження Йосипа Сталіна з вимогою встановлення пам"ятника йому на міській набережній.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «Запорізькі комуністи хочуть поставити пам"ятник Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі