вівторок, 07 вересня 2021 02:56

"Запихав порвані долари до рота". Як хабарники позбуваються грошей

"Запихав порвані долари до рота". Як хабарники позбуваються грошей
У Хмельницькому посадовець запихав порвані долари до рота. Фото: ДБР

У Державному бюро розслідувань склали підбірку оригінальних спроб хабарників позбутися грошей під час затримання.

Відповідна добірка з'явився на Facebook-сторінці відомства.

1. Порвати та з'їсти - у Одесі під час затримання посередник посадовця виправної колонії почав тікати, а одержані гроші рвав та викидав по дорозі. А у Хмельницькому посадовець запихав порвані долари до рота.

"Рвав і їв, їв і рвав. Щось вдалося проковтнути, решту – також порозкидав дорогою", - зазначили у відомстві.

Працівникам ДБР довелося по шматках збирати розкидані купюри та робити експертизу.

2. Злити в унітаз - у Краматорську співробітниця донецького управління Державної міграційної служби під час затримання вибігла до туалету та злила гроші в унітаз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ спіймало "серійного" хабарника

3. Викинути з вікна - у Харкові поліцейський–хабарник намагався позбутися грошей, викидаючи купюри із вікна власного авто під час переслідування.

4. Сховати - на Львівщині поліцейський намагався сховати хабар у морозильній камері холодильника, що належав відділку поліції.

5. Сказати, що їх підкинули. "Але найчастіше хабарники не можуть нічого придумати кращого, ніж "відхреститися" від грошей", - розповіли у ДБР.

3 грудня 2008 року за підозрою в одержанні хабара в розмірі $100 тис. затримали голову Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича. У нього вдома знайшли $1 млн і понад 300 тис. грн. Його честь пояснив, що ці гроші "наколядував", за що й отримав прізвисько "суддя-колядник".

Після обшуку суддя поскаржився на погіршення самопочуття та ліг до лікарні. За декілька днів таємно залишив медзаклад і зник у невідомому напрямку. 12 грудня 2008 року Зварич був звільнений з посади голови суду, а 15 грудня оголошений в розшук.

У вересні 2011 року Зварича за одержання хабарів та інші злочини засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади судді та посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки з конфіскацією майна. Термін відбував у Менській виправній колонії №91 в Чернігівській області.

У січні 2016 року Зварича випустили з в'язниці за законом Савченко.

Зараз ви читаєте новину «"Запихав порвані долари до рота". Як хабарники позбуваються грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі