пʼятниця, 21 червня 2024 07:14

Загарбники відбирають авто у жителів окупованих територій - ЦНС

Загарбники відбирають авто у жителів окупованих територій - ЦНС
Росіяни відбирають авто в українців на тимчасово окупованих територіях. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Російські загарбники розпочали нову хвилю конфіскації цивільних авто на потреби так званої "СВО" на тимчасово окупованій території Луганщини.

Йдеться вже про легкові автомобілі. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Приводом для конфіскації може бути найдрібніше порушення правил дорожнього руху. Інколи навіть і цього не потрібно аби загарбники відібрали в людини авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти депортують українців із захоплених територій та відбирають у них житло - ЦНС

У ЦНС зазначають, що така практика не нова на тимчасово окупованих територій. Проте, досі окупанти обходилися спеціальним транспортом, зокрема, екскаваторами, тракторами чи навіть катерами.

Наприклад, відомо про випадок, коли одномоментно колаборанти відібрали близько 100 катерів у місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

"Армія противника зазнає величезних логістичних незручностей. Через брак автомобілів, особовому складу доводиться переміщатися пішки. От і знайшли окупанти вихід – забирати у мирного населення автомобілі. Центр національного спротиву нагадує усім, хто прийшов на українську землю зі зброєю – ви будете виявлені і знищені. Небайдужих громадян закликаємо чинити опір таким злочинам", - наголошують у ЦНС.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники розробили процедуру націоналізації нерухомості українців.

Загарбники почали нову хвилю конфіскації майна місцевих жителів, які виїхали з регіону, з подальшою передачею своїм посіпакам.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники відбирають авто у жителів окупованих територій - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі