четвер, 10 січня 2019 14:01

"Загинуть тисячі, але Україна виживе" - історик дав прогноз щодо війни з Росією

"Загинуть тисячі, але Україна виживе" - історик дав прогноз щодо війни з Росією
Військова допомога від Америки та Англії може бути, але зрештою порятунок України залежатиме від неї самої, - історик. Фото: з відкритих джерел

Президент РФ Володимир Путін може напасти на Україну й Естонію чи навіть почати нову ракетно-ядерну гонку. Можливі всі варіанти, оскільки Путін зійшов із рейок раціонального мислення, розповів американський історик Олександр Мотиль в інтерв'ю OBOZREVATEL.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура опублікувала фотодокази фінансування Росією терористів

"Це не означає, що так станеться, але це можливо, і Україна має бути готовою до вторгнення Росії. Путін стає схожим на Гітлера початку 40-х. Навряд Захід пошле на захист України американських чи німецьких солдат. Військової допомоги не буде навіть у випадку вторгнення в Естонію. Західні країни роз'єднані, мають власні проблеми", – зауважив історик.

За його словами, у випадку російської військової агресії Захід може хіба що ввести санкції та відключити Росію від системи Swift.

"Військова допомога від Америки та Англії може бути, але, зрештою, порятунок України залежатиме від неї самої. І Україна, маючи таку сильну армію, уже сама здатна зупинити російську агресію. Так, загинуть тисячі 1 не тільки українців, але і росіян. Але Україна виживе. А от чи виживе Росія – це питання. Через відкриту війну з Україною можуть повстати і російські еліти, і навіть народні маси. Таких випадків в історії дуже багато", – резюмував він.

Американський дипломат розповів, як США можуть зупинити агресію Путіна в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Загинуть тисячі, але Україна виживе" - історик дав прогноз щодо війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі