четвер, 05 травня 2022 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Задля пропаганди росіяни змусили дітей піти до садочка у Волновасі

Задля пропаганди росіяни змусили дітей піти до садочка у Волновасі
Для дітей провели "святкову" програму в окупованій Волновасі. Фото: Людмила Денісова

З пропагандистською метою російські окупанти піддають загрозі життя малолітніх дітей. У Донецькій області в тимчасово окупованому місті Волноваха терористи відкрили дитячий садок № 8 "Теремок".

Для дітей провели "святкову" програму, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

"Такі "показові виступи" спрямовані на створення уявності мирного життя, коли Волноваха перебуває в небезпечній зоні та в безпосередній близькості до лінії бойових дій. Територію міста постійно піддають обстрілам", - повідомляє Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґвалтувати українок росіянам наказав Путін - омбудсмен

За її словами, тимчасова окупаційна влада свідомо нехтує безпекою життя цивільного населення, зокрема дітей дошкільного віку.

"Звертаюся до Комісії ООН із розслідування порушень прав людини під час воєнного вторгнення РФ в Україну врахувати цей факт порушень РФ прав дитини в Україні", - додала Денісова.

Російські окупанти депортували до РФ вже мільйон українців, серед них - 182 тис. дітей. У фільтраційних таборах на території РФ українців опитують, як вони ставляться до "російської місії" в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Задля пропаганди росіяни змусили дітей піти до садочка у Волновасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі