середа, 04 травня 2022 17:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ґвалтувати українок росіянам наказав Путін - омбудсмен

Ґвалтувати українок росіянам наказав Путін - омбудсмен
Воєнного злочинця Путіна чекає трибунал. Фото: Getty Images

Накази російським окупантам про ґвалтування українок віддавав особисто президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін.

Про це сказала омбудсмен Людмила Денісова в інтерв'ю швейцарському виданню Blick.

"Суть у тому, що росіяни хочуть позбавити жінок можливості чи бажання знову мати дітей. Це явний геноцид. Солдати покладаються на накази Путіна знищити всю країну", - сказала омбудсмен.

Після звільнення Київщини від окупантів люди повідомляли про зґвалтування росіянами.

На гарячу лінію із надання психологічної підтримки надійшло понад 400 дзвінків з історіями сексуального насильства росіян над українцями.

"Ці випадки страшні. Коли психологи говорять, що вони, звісно, зустрічалися з жертвами побутового насильства, але те, що робили російські солдати з нашими жінками, дівчатами, дітьми, літніми людьми, чоловіками - було в сотні разів жорстокіше", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка хвалила сина-окупанта, який розповідав про ґвалтування полонених - відео 18+

У Бучі російські війська організували "підвал для зґвалтувань". Там перебували 25 жінок віком у віці 14 до 24 років. Дев'ять із 25 постраждалих вагітні, в тому числі 14-річна дівчина.

Більша частина постраждалих спершу повинні отримати психологічну допомогу й лише після цього зможуть дати свідчення проти злочинців.

На Луганщині російські окупанти ґвалтують жінок й погрожують вбивствами дітей.

Правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами зґвалтувань росіянами жінок та дітей у Донецькій, Київській, Харківській і Херсонській областях.

14 квітня Верховна Рада визначила дії РФ геноцидом українського народу.

Зараз ви читаєте новину «Ґвалтувати українок росіянам наказав Путін - омбудсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі