четвер, 17 січня 2008 20:09

Зачаті в космосі таргани розвиваються швидше звичайних

Таргани, зачаті в космосі, розвиваються набагато швидше звичайних, повідомляє куратор експерименту "Адаптація", асистент кафедри біології і екології воронежської Медакадемії Дмитра Атякшина.

Таргани були зачаті в невагомості під час 12-денного польоту супутника "Фотон-М3" у вересні 2007 року. Їхні батьки відразу після повернення опинилися під пильним спостереженням учених. У другій половині жовтня таргани-мандрівники дали перше потомство.

"Сьогодні вже з упевненістю можна говорити, що "космічні" таргани ростуть і розвиваються швидше, а також значно витриваліші звичайних - земних - тарганів", - говорить Атякшін. У "космічних" тарганів швидше відбувається загальне ріст, ростуть вуса і кінцівки, темніє хітиновий покрив (при народженні він прозорим, потім поступово стає коричневим), Крім того, таргани пересуваються набагато швидше звичайних.

Деякі особини, що побували на "Фотоні", дали друге і третє потомства (таргани можуть після одного запліднення давати потомство кілька разів), проте у них помітних особливостей розвитку поки не виявлено, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Зачаті в космосі таргани розвиваються швидше звичайних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі