понеділок, 31 липня 2017 15:16

Забужко розповіла, з чим українці ще не вміють боротися

Забужко розповіла, з чим українці ще не вміють боротися
Московський патріархат очолили чекісти. Фото Еспресо TV

Компартія нікуди не ділась, а перетворилась у "православіє".

Про це повідомила письменниця Оксана Забужко в Еspreso.tv.

"До 1991-го в СРСР правила така собі "тройка": корінною в ній була КПРС, а присяжними – "органи" й армія. Компартію ми наче позбулись, а насправді замінили її "православієм" – тим самим московським патріархатом, який прошиває мізки значно ефективніше, аніж це робили політруки і парторги. Вони перейшли до церкви і відростили бороди," - розповіла письменниця.

На думку Забужко, із цією загрозою українці ще не навчились боротись.

"З цим треба буде працювати. Тому що ось воно у нас і це реально відділ ворожої пропаганди на наших територіях, причому на найінтимніших рівнях. Людина коли приходить до церкви? Коли у неї екзистенційна криза і коли їй вже справді потрібен пошук якоїсь трансцендентної інстанції, яка б її укріпила на цьому світі, дала б їй духовну підтримку і поживу. І тут з'являється, ізвінітє, чєкіст у рясі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін, Новинський і Вілкул засвітились в хресній ході.

15 липня у місті Жовква на Львівщині прощалися із загиблим воїном АТО 27-річним Володимиром Турчином. Настоятель церкви Святих апостолів Петра і Павла 72-річний Степан Хомин закрив ворота храму перед процесією. Людей не пустив, Євангеліє не прочитав, у поминальні дзвони не забив. За півгодини, коли сержанта ховали, у церкві вдарили весільні дзвони — священик проголошував шлюб.

Зараз ви читаєте новину «Забужко розповіла, з чим українці ще не вміють боротися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі