вівторок, 16 травня 2017 14:15

"Заборонити середовище складно": ІТ-експерт оцінив блокування російських соцмереж

"Заборонити середовище складно": ІТ-експерт оцінив блокування російських соцмереж
Для повноцінного блокування російських соцмереж потрібне дороге обладнання / Фото: РИА Новости

Обійти заборону на російські пошуковики і соцмережі нескладно. Про це Gazeta.ua розповів ІТ-експерт Віктор Валієв.

"Заходити на сайт не напряму, а через посередника. У мережі поширять інструкції, як це зробити. Повноцінно заблокувати російські соцмережі можна на рівні глибинного аналізу пакетів. Тоді блокють трафік певної соціальної мережі. Це потребує дорогого обладнання. Не думаю, що це використають в Україні", – коментує він.

За його словами, заробона найменше торкнеться користувачів соцмережі "ВКонтакте".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ нагадали Порошенкові про його сторінку "ВКонтакте"

"Там молодше покоління. Аудиторія "Одноклассники" і частини – "ВКонтакте" трохи старші. Їм буде важко це блокування обійти. Блокування цих соцмереж - правова колізія. Непродумане рішення. У "Вконтакте" проводять рекламні кампанії. Заблоковані не профілі, а мережа. Це проблема, бо є корпоративні акаунти. Такі сервіси дійсно в будь-який момент можуть використати російські спецслужби. Але є ситуація з російськими книжками: заборона ще більше підігріла інтерес до них. Складно боротися з технологіями 21-го сторіччя, використовуючи методи 19-го. Треба було це робити через соціальну рекламу, зменшувати аудиторію російських сервісів з 2014-го. "ВКонтакте" - це компанія нової економіки. Не можна сказати, що це російська компанія, це середовище. Заборонити середовище складно", – говорить Валієв.

Президент Петро Порошенко продовжив санкції проти низки фізичних і юридичних осіб. У списку 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Санкції передбачають блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники", "Яндекс", сайту Mail.ru та санкції проти низки інших російських IT-компаній.

Зараз ви читаєте новину «"Заборонити середовище складно": ІТ-експерт оцінив блокування російських соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі