вівторок, 16 квітня 2024 12:47

Заблоковано три пункти пропуску: у ДПСУ повідомили про ситуацію на кордоні з Польщею

Заблоковано три пункти пропуску: у ДПСУ повідомили про ситуацію на кордоні з Польщею
На українсько-польському кордоні триває блокування руху. Фото: gettyimages.com

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок в районах трьох пунктів пропуску - "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів".

За минулу добу там взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі. Про це у коментарі "Укрінформу" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Окрім того, через "Угринів" блокувальники не пропустили жодної автівки і в бік України. Через "Ягодин" протестувальники пропускають на виїзд з Польщі дуже мало вантажівок за добу. За минулий день таких було 70. При тому, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями. Він спроможний пропускати близько 1400 вантажівок в обох напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Польща домовились зупинити блокаду кордону

За словами Демченка, станом на ранок 16 квітня на цих трьох заблокованих пунктах пропуску в чергах на території Польщі загалом перебувало близько 600 вантажівок.

Водночас не обмежено рух для легковиків та автобусів.

Зберігаються також черги на раніше розблокованих напрямках пунктів пропуску "Краківець" та "Шегині". Там вранці було відповідно 900 та 450 вантажівок. Однак по цих напрямках відбувається інтенсивний рух як на виїзд з України так і на в'їзд відповідно до пропускної спроможності кожного з пунктів пропуску.

У листопаді минулого року польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребене". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, сказали в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Заблоковано три пункти пропуску: у ДПСУ повідомили про ситуацію на кордоні з Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі