понеділок, 22 січня 2024 17:50

Україна і Польща домовились зупинити блокаду кордону

Україна і Польща домовились зупинити блокаду кордону
Україна і Польща досягли взаєморозуміння щодо ситуації на кордоні. Фото: Getty Images

Україна і Польща найближчим часом розпочнуть роботу для вирішення питань, пов'язаних із блокуванням кордону польськими перевізниками.

Про це у понеділок заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми обговорили ситуацію на кордоні. Ми обговорили з паном прем'єр-міністром, що на рівні урядів наших держав можна розв'язати всі критичні питання, які є. І робота над цим почнеться вже найближчим часом", - сказав Зеленський.

"Я вітаю роботу уряду Польщі щодо зняття таких перешкод", - заявив президент України.

"Нам варто завжди разом і заради спільних інтересів вирішувати будь-які проблеми максимально прагматично", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий оборонний пакет і не тільки: про що Зеленський з Туском домовилися у Києві

"Ми досягли взаєморозуміння щодо ситуації на кордоні", - заявив Туск.

"Для мене дуже важливо, що пан президент підтвердив сьогодні налаштованість на спільне вирішення проблем як пов'язаних із зерном, бо це певною мірою спрощення, так і з блокадою з нашого боку кордону. Ці дві справи, безперечно, знайдуть добре рішення у наших двосторонніх відносинах і перемовинах. Ми будемо шукати насамперед практичні рішення у розмовах між нами. І, можливо, для цього не будуть потрібні міжнародні інституції", - сказав прем'єр Польщі.

Минулого місяця віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся у Варшаві із новопризначеним міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком. Урядовці обговорили розблокування кордону.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська" і "Дорогуськ - Ягодин". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Польща домовились зупинити блокаду кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі