понеділок, 22 січня 2024 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий оборонний пакет і не тільки: про що Зеленський з Туском домовилися у Києві

Новий оборонний пакет і не тільки: про що Зеленський з Туском домовилися у Києві
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем'єр-міністром Республіки Польща Дональдом Туском, який прибув до нашої країни з робочим візитом. Фото: ОП

У понеділок, 22 січня, президент України Володимир Зеленський провів переговори з премʼєр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Український лідер назвав ці переговори "дуже продуктивними". Зокрема, Польща надасть Україні новий пакет військової допомоги. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

"Є новий польський оборонний пакет. Ми цінуємо таку незмінну допомогу. Є нова форма нашої взаємодії заради більшого масштабу закупівель зброї для українських потреб - це польський кредит для України", - повідомив він.

Зеленський з Туском також обговорили і можливості майбутнього спільного виробництва зброї.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, вперше відколи очолив уряд у грудні 2023 року, приїхав до України.

Він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Голова уряду Польщі, перебуваючи в Києві заявив, що немає нічого важливішого за підтримку України у її відсічі російської агресії. Він назвав питання боротьби з російським агресором "номер один" та підкреслив, що приїхав в Україну також "для польської безпеки".

Українська сторона запрошувала польського прем'єра Дональда Туска ще в грудні минулого року. Згодом про свої плани відвідати Київ повідомив і сам новопризначений голова польського уряду. Туск заявив, що хоче обговорити питання блокади кордону з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Новий оборонний пакет і не тільки: про що Зеленський з Туском домовилися у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі