неділя, 16 липня 2017 13:00

Забастовка під землею: шахтарі вимагають зарплату

Забастовка під землею:  шахтарі вимагають зарплату
70 шахтарів оголосили забастовку через невиплату заробітної плати на Луганщині на шахті ім. Капустіна ДП "Лисичанськвугілля" / Фото: ONLINE.UA

70 шахтарів оголосили забастовку через невиплату заробітної плати на Луганщині на шахті ім. Капустіна ДП "Лисичанськвугілля"

Про це повідомив очільник Федерації вільних профспілок України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

"Шахтарі другу добу не виїжджають з шахти: вчора перша зміна шахтарів відмовилася виїжджати з шахти, а інші зміни спускатися. Мета - виплата заборгованості по зарплаті починаючи з 2015 року. Уся перша зміна - забійники, прохідники під землею, станом на тепер всього 70 гірників", - повідомив Волинець.

На шахті працюють лише водовідлив та вентіляція, а федерація робить все, щоб допомогти гірникам.

Згодом Волинець уточнив, що під землею на шахті ім.Капустіна залишилися 54 гірника: "Вони налаштовані дуже рішуче, вимагають серед іншого і доступу до телеканалів".

За даними Волинця, місячний фонд по зарплаті на цій шахті становить 32 млн. грн, а заборгованість становить майже тримісячний фонд. Відповідно 96 млн. грн.

"Заборгованість існує і на інших держшахтах. І якщо до Дня шахтаря її не погасять, такі страйки не минучі по Україні", - додав Волинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахтарі пояснили, чому пішли воювати до завершення бойових дій

За його словами, гірникам адміністрація шахти пропонує на час страйку виплачувати 2/3 ставки, а прохідникам - взагалі не платити!

Незалежна профспілка гірників України закликає гірників не погоджуватися з такими умовами. А вимагати оплату в розмірі середньої заробітньої плати на час протесту. А також вимагати укладання угоди про те, що адміністрація забов'язується не переслідувати гірників після акції. Також ставити питання про підвищення заробітньої плати, адже в умовах знецінення гривні та постійно зростаючих комуніальних платежів, цін на товари першої необхідності це питання вже давно на часі, - зазначив Волинець.

Зараз ви читаєте новину «Забастовка під землею: шахтарі вимагають зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі