пʼятниця, 14 липня 2017 13:32

Шахтарі пояснили, чому пішли воювати до завершення бойових дій

Шахтарі з Кривого Рогу вирішили піти воювати, не змовляючись. Батько з сином розповіли один одному про це рішення одночасно і почали шукати бригаду, щоб на фронті бути разом.

Ігорю довелося поїхати і прописатися в бабусі в Івано-Франківську, бо з рідного міста його на фронт не брали, пише "24 канал".

  Батько з сином пішли на фронт разом
Батько з сином пішли на фронт разом

Вони понад рік воюють поруч, лише у різних відділеннях. Нині – у передмісті Горлівки. Але, не змовляючись, коли телефонують додому, кажуть, що сидять у тилу, що природа гарна, сонце світить, ромашки цвітуть.

Ромашок тут і справді багато. Вони всіяли найближче поле, маленькі білі зірочки, за крок від яких стоїть червоний знак із написом "Обережно, міни!".

– По рації чую, що обстріл. Може, уже й нема. Навіть страшно дзвонити, а раптом не відповість, – розповідає син. - У нас теж почав стріляти 120-міліметровий міномет. Богу молився, щоби живі всі були".

Вони розповідають, як їм пощастило з бригадою, із хлопцями, які воюють поруч. Бо завжди підтримають, прикриють.

"Вони – як сім'я. Буває, сваримось, але це нормально", – говорить Ігор.

Ще жодного разу, кажуть, не шкодували, що пішли на фронт разом. Відчувають підтримку один одного. Та й поради батька, який воював в Афганістані, допомагають сину.

Юрій навчив Ігоря найголовнішого: "Коли чергуєш – слухати тишу. Так майже завжди можна почути "вихід" і підготуватися до "прильоту".

Контракт Ігор підписав на три роки, а Юрій — до закінчення особливого періоду. Сподіваються, що невдовзі характер бойових дій зміниться з оборонних на наступальні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ампутація руки, ноги, 20 операцій і неймовірна жага до життя - історія мужності 39-річного воїна

Командувач військ США в Європі Бен Ходжес під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком виступив із промовою. У ній він оцінив сміливість та бойовий дух українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі пояснили, чому пішли воювати до завершення бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі