пʼятниця, 20 квітня 2007 16:54

За людьми з психічними розладами слідкуватимуть супутники

Британський Міністр науки і з питань інновації Малколм Уїттс запропонував з супутників відстежувати пересування людей, які страждають на недоумство. Сучасні космічні технології можуть допомогти людям з розладами психіки, оскільки завдяки супутникам, їх родичі завжди будуть в курсі їх місцезнаходження, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Деякі люди можуть отримати користь від такого спостереження, оскільки їх родичі знатимуть, що вони в порядку і знаходяться в безпеці", - сказав Уїттс. Він також припустив, що таким чином можна було б спостерігати і за старіючим населенням Великобританії і що для цих цілей цілком можна пристосувати метеосупутники.

"Чи можна як-небудь ще використовувати супутникові технології на користь суспільства?- поставив сам собі питання міністр.- Наприклад, у нас є покоління старіючих людей, багато хто з яких фізично відчуває себе невпевнено, а багато хто страждає недоумством".

За даними британського Суспільства хвороби Альцгеймера, на сьогоднішній день у Великобританії серйозні проблеми з порушенням діяльності мозку мають більше 700 тисяч чоловік. У Європі ж в цілому кількість випадків захворювання хворобою Альцгеймера досягла 5,5 млн., а через 50 років, як прогнозується, вона подвоїться, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «За людьми з психічними розладами слідкуватимуть супутники ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі