понеділок, 07 жовтня 2024 03:25

З чого насправді роблять жувальну гумку: відповідь здивувала людей

З чого насправді роблять жувальну гумку: відповідь здивувала людей
З чого насправді роблять жувальну гумку: відповідь здивувала людей. Фото: poshtivka.org

Мало хто знає, з чого насправді виготовляють жувальну гумку.

Раніше її робили з жувального соку дерева саподилла, проте з часом рецептура змінилася, повідомляє Ladbible.

"Зараз більшість виробників використовують речовину під назвою поліізобутилен для виготовлення гумки. Це основний компонент бутилкаучуку, який часто застосовується у виробництві камер. Однак не всі компанії, що зазначають основу жувальної гумки, використовують саме цю речовину, хоча це звучить досить дивно", - сказано в повідомленні.

Поліізобутилен змішують з пластифікаторами та харчовими інгредієнтами, щоб зробити гумку придатною для жування. Успіх чикла та поліізобутилену частково пояснюється вузьким температурним діапазоном, у якому ці матеріали розм'якшуються. Таким чином, міцний матеріал, який легко формувати, стає м'яким і податливим у теплі рота, зазначається в матеріалі.

"Не варто панікувати з цього приводу, оскільки жувальна гумка повинна пройти класифікацію як безпечний продукт, щоб її могли продавати. Хоча це може викликати певні занепокоєння щодо складу жувальної гумки, все ще існує давній страх її проковтнути", - додали в виданні.

Пережовування їжі лише з одного боку є не дуже корисною звичкою.

Стоматологи рекомендують відмовитися від неї.

Це суперечить нормальному фізіологічному руху, коли обидві сторони щелепи працюють симетрично, розжовуючи їжу.

По-перше, ви помітите підвищений знос зубів з того боку, яким ви користуєтеся частіше. Сторона, яка не використовується, може накопичувати більше конкрементів і зубного каменю.

Зараз ви читаєте новину «З чого насправді роблять жувальну гумку: відповідь здивувала людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі