четвер, 09 листопада 2023 22:18

YouTube хоче заборонити російську музику

YouTube хоче заборонити російську музику
Російську музику можуть заборонити. Фото: Детектор Медіа

Український сегмент YouTube може заборонити російську музику.

Її також не можна буде слухати в будь-яких мобільних застосунках, з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України розповіла українська журналістка та блогерка Яніна Соколова в інтервʼю "Українській правді".

"В Україні, якщо ви зайдете в iTunes чи Spotify, російські виконавці в трендах. У мене 13-річний син, я ж чую, що слухають його однолітки. Ми платимо їм за це. Вони беруть ці гроші, а згодом нас бомблять. Тому більшість людей, на жаль, тупі. Основна маса - це люди, які не мають критичного мислення. Потрібно їм допомогти", - уточнила журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розважалися під Алегрову: скандал із російською музикою зняли на відео у Запоріжжі

Соколова разом з Мінцифрою вже надіслали низку документів для вирішення цієї проблеми на території України.

Це питання торкнеться не лише контенту, який створюють російські виконавці на території Росії. Також варто заборонити музику, блоги та інтервʼю навіть тих росіян, яких визнали "іноагентами", розповіла вона.

"Це не грає ролі. Іноагент він чи ні - він нас вганяє в російський простір. Яке мені діло, жива чи мертва ця Віка Циганова з її чоловіком? Поржати? Поржати я можу над чимось іншим. Зараз мільйони переглядів, і пів країни згадало, хто така Віка Циганова", - додала Соколова.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Він передбачає штрафи від 5100 до 25 500 грн за використання російського музичного продукту у закладах торгівлі, громадського харчування та сфери послуг.

Торік Верховна Рада ухвалила закон, який забороняє російську музику в українських медіа та громадському просторі.

Минулого місяця суд призначив 51 грн штрафу Лук'яну Зайцеву, який у центрі Львова гучно слухав пісні російського артиста, путініста Григорія Лепса.

Зараз ви читаєте новину «YouTube хоче заборонити російську музику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі