четвер, 06 липня 2006 19:16

Вибухи в лондонському метро організувала "Аль-Каїда"

Вперше отримані прямі підтвердження того, що вибухи в лондонському метро 7 липня минулого року були здійснені угрупуванням ісламізму, що входить в організацію "Аль-Каїда". Про це свідчить відеозапис, показаний телеканалом ВВС 24. На ньому показаний один із смертників, який незадовго до здійснення теракту у вагоні лондонського метро зробив відповідну заяву.

На відео людина, яка представлена як Шезад Танвір, заявила, що атака 7 липня 2005 року на лондонське метро є "тільки початком". За його словами, напади "продовжуватимуться до того часу, поки Великобританія не піде з Іраку та Афганістану" і "не припинить фінансову та іншу допомогу США й Ізраїлю".

На відеозаписі також є Айман аз-Завахирі, якого вважають 2-ю особою в міжнародній терористичній організації "Аль-Каїда".

Запис був отриманий британською стороною від арабської телекомпанії Al-Jazeera. Лондонські експерти вважають, що поява відео напередодні роковин терористичної атаки є прямим викликом міжнародного тероризму Великобританії та всьому цивілізованому світу, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в лондонському метро організувала "Аль-Каїда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі