середа, 27 грудня 2023 14:28

Вступ України в НАТО без окупованих територій - Данілов прокоментував можливість

Вступ України в НАТО без окупованих територій - Данілов прокоментував можливість
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував можливість членства України в НАТО без окупованих територій. Фото: ukrinform.ua

Вступ України в НАТО без окупованих територій неможливий.

Говорити про "часткове членство" в Альянсі некоректно. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступною жертвою РФ може стати Фінляндія - ISW

"Ми єдиний організм. Ми не можемо частину тіла передати, а другу десь там забути. Це абсолютно неробоча конструкція. Я не знаю, в кого в голові такі не зовсім коректні думки з'являються. Бо це просто неможливо", - наголосив Данілов.

Він нагадав, що в Конституції чітко закріплено незворотність європейського та євроатлантичного курсу України.

"Територіальна цілісність України визнана всіма цивілізованими країнами світу. Тому говорити про те, що одна частина піде в один бік, а інша частина буде чогось чекати, некоректно", - додав Данілов.

Видання The New York Times написало, що російський диктатор Володимир Путін ніби то передав у Вашингтон пропозиції по мирних переговорах з варіантом зафіксуватися по лінії зіткнення.

Росія насамперед хоче зірвати допомогу Заходу Україні. Тому що якщо ці переговори теоретично почнуться, то побачимо умови про здачу територій. Захід може примусити Україну до переговорів простим способом - перестати постачати зброю.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України в НАТО без окупованих територій - Данілов прокоментував можливість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі