субота, 31 жовтня 2009 14:58

Всі медичні установи на час епідемії підпорядковані МОЗ

Всі медичні установи на час епідемії підпорядковані МОЗ

На період епідемії всі клінічні установи незалежно від форми власності будуть підпорядковані Міністерству охорони здоров"я України.

Про це вчора на нараді з обговорення епідеміологічної ситуації в західному регіоні заявила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"На цей період всі без винятку установи охорони здоров"я, незалежно від того, приватні це лікарні або державні, всі будуть підпорядковані вертикально Міністерству охорони здоров"я", - заявила Тимошенко.

Вона підкреслила, що абсолютно всі аптеки будуть повною мірою забезпечені всім переліком необхідних лікарських і профілактичних засобів.

"Ми контролюватимемо дві речі - перш за все наявність в аптеках необхідного переліку (препаратів – ред.), а, по-друге, збереження цін на рівні тих, які були за тиждень до введення епідемії. Це означає, що якщо якась аптека порушуватиме ці головні вимоги, Міністерство охорони здоров"я забиратиме ліцензії. Це те, що ми на сьогоднішній день намітили в постанові уряду", - сказала Тимошенко.

Вона також повідомила, що встановлено постійний контакт із Всесвітньою організацією охорони здоров"я.

"Ми сьогодні постійно тримаємо в курсі справи як ВООЗ, так і вони постійно дають нам рекомендації, які базуються на досвіді інших країн, у яких є така ж проблема", - сказала Тимошенко.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Всі медичні установи на час епідемії підпорядковані МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі