понеділок, 01 червня 2020 18:47

Все буде у нормі — Гідрометцентр порадував прогнозом погоди на червень

Все буде у нормі — Гідрометцентр порадував прогнозом погоди на червень
Червень буде теплим. ФОТО: pixabay.com

Погодні показники червня триматимуться норми. Значних перепадів температур не очікується.

Найтепліше буде на Півдні, розповіли Gazeta.ua в Укргідрометцентрі.

"Якщо в травні середня температура повітря складала 10-12 градусів тепла, то уже в середині червні вона буде вищою за плюс 15. Перший місяць літа майже за усіма показниками триматиметься норми. На початку червня середня температура повітря становитиме 16-21 градусів тепла, у гірських районах - плюс 9-15", - розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Абсолютний температурний максимум не перевищить +32...39 градусів вище нуля. В окремих районах Півночі, Сходу та Заходу можливі заморозки до 3 градусів.

"Дощі йтимуть літні: теплі та короткочасні. Однозначно їх прогнозуємо на початку місяця. Як буде далі — сказати важко. Бо опади можна прорахувати максимально точно на 10 днів", - додала Наталія Голеня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеорологи зафіксували у Києві найхолодніший травень за останні 20 років

Дощі у червні позитивно вплинуть на врожай.

"Через малосніжну зиму та таку ж весну у багатьох регіонах, земля всохла. Їй треба наповнитися вологою, культурам треба брати сили на ріст. Якби не опади, фермерам доводилося б організовувати додатковий полив. Через це урожай був би дорожчим. Ідеально, якщо буде помірно тепло і періодично йтимуть дощі, але без граду та шквалів. Найгірше для врожаю, коли всього занадто - спека, сильний вітер або постійні зливи", - розповів фермер Олександр Загреба.

1 червня на горі Піп Іван у Карпатах випав сніг. Температура була близько 0 градусів, написав у Facebook рятувальник Василь Фіцак. Метеорологічне літо на Прикарпатті очікують за тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Все буде у нормі — Гідрометцентр порадував прогнозом погоди на червень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі